Mercedes 230 W123

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1979
MÄRKE: Mercedes
MODELL: 230
KAROSS: Sedan
KM: 95000
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 109
SKICK: 1

Fordonsöversikt

Exteriör: Den underbara gröna Mercedes 230 W123 är för det mesta fortfarande i originallack. Vissa delar har målats om under åren, men i övrigt är alla exteriördetaljer 100% original och i exceptionellt skick. Allt krom, gummiglas etc är utmärkt. Rullande på original stålhjul med navkapslar. Den tidigare ägaren var hedersmedlem i Svenska automobilklubben och även Svenska Mercedesklubben. Märkena kan ses på grillen. Undertill var bilen tidigt ordentligt rostskyddad och är idag helt original och har aldrig svetsats.

Inredning: Att öppna dörren till denna Mercedes 230 W123 kommer att sätta ett stort leende på alla klassiska bilentusiaster. Det är lätt att se att den ursprungliga interiören alltid har klädts i stolsöverdrag. Och sätena och dörrsidorna är 100 % rena och fläckfria. Instrumentbrädan ser lika fin och fräsch ut som när den lämnade Mercedes-fabriken 1979. Alla strömbrytare och kombiinstrumentet är perfekt. Det finns till och med en fungerande Grundig original Mercedes-radio! Även originalmattan i hela bilen är felfri. Och bagageutrymmet kommer inte att svika dig. Alla originaltillbehör som reservhjul och domkraft. Originalverktygen i sin röda väska.

Motor: Motorn tänds direkt och känns stark. De fyrcylindriga Mercedes-motorerna har inte många hästkrafter på pappret, men ändå lyckas de alltid ha bra vridmoment. Och jag antar att det är därför de känns mer kraftfulla än de faktiskt är. Växellådan är smidig som smör. Kopplingsbromsarnas slutdrift är alla bra.

Historia: Denna vackra Mercedes 230 W123 Sedan från 1979 togs i trafik här är Sverige för första gången den 23:anrd maj. Första användaren fick bilen den tredje april 1980 och behöll den till 2004. Den andra ägaren var en 79-årig man behöll bilen i endast ett år och den 29th i juni fick ägare nummer tre denna Mercedes 230. Och han behöll den tills jag köpte 2021. Använd endast sommartid är den idag i ett anmärkningsvärt och mycket samlarbart skick. De är bara original en gång, och jag tror inte att det finns många bilar av den här typen som är lika original som denna där ute. Den kommer med en omfattande dokumentation från svenska MOT, original instruktionsbok etc. Fakturor och andra dokument samlade i en pärm. Du kan vrida om nyckeln och köra iväg i den här bilen. De enda alternativen som den medföljde är eluppvärmd förarstol, originalradio och motorvärmare. Konditionsbetyg satt utifrån perspektivet att det är en orestaurerad originalbil. Säljes även en Mercedes 200T W123 1986.

Vad gör Mercedes W123 230 Sedan speciell?

  • Endast 95.000 km från ny
  • Mycket fint skick
  • Helt original bil
  • Fullständig dokumentation

Kontakt information

Bild

Följ oss

Bild

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.

språk

encsdanlfrdeitnoplessv