Ferrari 330 GT 2+2

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1965
MÄRKE: Ferrari
MODELL: 330 GT
KAROSS: Coupe
KM: 55
VÄXELLÅDA: 4-växlad+överväxel
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 277
SKICK: 4

Fordonsöversikt

Ferrari 330 kom till redan 1963 i samma karossform som 250 GTE. Kallas även Ferrari 330 America. Sedan kom Ferrari 330 GT 2+2 Series 1 med fyrstrålkastare och kallades även Chinese Eyes. Ferrari 330 GT serie 2 har nu dubbla strålkastare. Och inga fler Borrani-hjul. Istället för överväxel är växellådan en femväxlad.

Exteriör: Som ni ser på bilderna är det ingen perfekt bil jag presenterar här. Det finns repor och bucklor, repor och till och med spår av stötar. Det är dock fortfarande en Ferrari och fortfarande supercool! Dessutom indikerar bilens skick verkligen att detta är en bil som har använts som daglig förare under lång tid. De breda Borrani-hjulen berättar verkligen arvet från Ferrari 330 och nya Pirelli-däck har nyligen monterats.

Inredning: Dash och instrument är bara vackra. Ferrari 330 GT-lädret har den mest fantastiska patinan. Fortfarande så skön och mjuk samtidigt som den visar ålder och användning genom åren. Den behöver dock ett nytt mattset.

Motor: Eldar som bara en Colombo V12 Ferrari-motor kan. Det till salu Ferrari 330 GT-ljudet är fantastiskt och omisskännligt. Att växla mellan de långa växlarna är lätt och när du kommer ut på motorvägen. Du kan använda överväxeln och köra bekvämt i hög hastighet vid låga varv. Många timmar har investerats i bilen den senaste tiden för att förbättra det mekaniska skicket. Några av punkterna som har tagits upp är: ny vattenpump, nya bränsleslangar, remmar, alla vätskor utbytta, bromsar servade, kylare ombyggd och vattenslangar utbytta.
Historia: Den till salu Ferrari 330 GT 2+2 är en årsmodell 1965 och registrerades här i Sverige 1967. 1976 bytte den med största sannolikhet till en återförsäljare som hade bilen i en månad innan den gick vidare till nästa ägare som hade bilen till 1984. Och härifrån stannade bilen i samma familj fram till idag. Ferrari har nyligen varit i vård av en märkesspecialist som sorterade ut bilen mekaniskt och det ger en mycket trevlig körupplevelse. Det finns några originaldelar som följer med bilen.

Vad är det som gör Ferrari 330 GT speciell?

  • Serie 1 kinesiska ögon
  • 2 + 2
  • Original inredning
  • Överväxellåda
  • Det är en Ferrari!

Kontakt information

Bild

Följ oss

Bild

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.

språk

encsdanlfrdeitnoplessv