Jaguar E-type Coupe 1964 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1964
MÄRKE: Jaguar
MODELL: E-Type
KAROSS: Coupe
KM: 999999
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 203
PRIS: SÅLD
SKICK: 3

Fordonsöversikt

Jaguar E-type eller XKE måste vara den mest välkända sportbilen från Storbritannien. E-Type Series One anses av många vara den vackraste bilen i världen. Till och med herr Enzo Ferrari ska ha sagt det förr i tiden. Och kanske var några av linjerna i 275 GTB influerade av Jaguar.

Exteriör: Denna Jaguar E-type från 1964 beskrivs bäst som en trevlig daglig förare. Den målades om för 20 år sedan och den har använts sedan dess. Repor och nagg är uppenbara. Kromet är ok med lite mindre grop på bakljusen. Glas och gummi är i gott skick. Kromade ekerhjul är bra och däcken är ok.

Inredning: Snygg ren interiör, bra instrumentbräda, alla instrument ser väldigt snygga ut och är i fullt fungerande skick. Fint och rent reservhjulsutrymme och inga tecken på korrosion.

Motor: Idag är en rak sexa på 4.2 l monterad på denna Jaguar E-Type Coupe Series 1. Motorn har nyligen byggts om med nya kolvar och lager. Även huvudet byggdes om med nya ventiler och slipade ventilsäten. Nya tätningar. Allt detta arbete utfördes i december 1999 (kilometeravläsning då var 62,000 64,000 och idag 2017 ). Bromsarna fick arbete utfört under med nya tätningar i bromsoken, nya bromsslangar och en ny bromscylinder. Förgasare byggdes om och några skarvar i framänden byttes ut. En huvudströmbrytare är installerad. Bilen startar lätt och går utmärkt.

Historia: 1964 års Jaguar E-type kom från Colorado USA och registrerades för första gången i Sverige i mars 1990. Första ägaren var återförsäljare och sålde bilen i april 1990. Efter detta hade bilen 3 ägare och den sista ägaren har haft bilen sedan 1995. Det följer med en pärm med insamlade kvitton genom åren inklusive lite dokumentation även från tiden i USA.

Vad gör Jaguar E-type Series 1 Coupe speciell?

  • Serie 1 Coupe
  • Ombyggd 4.2l motor
  • Ombyggda bromsar

Kontakt information

Bild

Följ oss

Bild

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.

språk

encsdanlfrdeitnoplessv