Corona krisens inverkan på marknaden för samlarfordon

Hur kommer Covid-19 påverka värdet på din klassiska sportbil eller veteranbil?

Hur kommer Corona pandemin påverka din investering av klassiska fordon?

corona classic cars

Om du planerar att köpa en veteranbil. Om du handlar med veteranbilar. Eller om du redan har en samling med klassiska fordon. Då undra du säkert nu hur Covid 19 pandemin kommer att påverka marknaden för bilar och motorcyklar.

Då jag själv äger lite veteranbilar och klassiska sportbilar satte jag ned och funderade på det. Tyvärr är min kristallkula trasig men här är i alla fall några saker att fundera på.

Under den senaste ekonomikris vi hade var jag med ett antal bilar på mässa i Italien på AUTO e MOTO d’EPOCA mässan. Som för övrig är en otrolig mässa för veteranbilar som man bara måste besöka någon gång i livet. Jag såg på nyheterna att börsen hade gått i botten. Jag tänkte att det inte skulle gå att gå att sälja en enda bil där. Jag trodde med tanke på det ekonomiska läget att ingen skulle vilja investera i klassiska sportbilar.

Men till min stora överraskning såldes det otroligt mycket bilar det året. Mer än jag någonsin har sett bli sålda på en mässa!

Jag tror att vid en ekonomisk kris när aktier går i botten tar folk ut sina pengar och vill investera i konst, guld, exklusiva armbandsur och veteranbilar.

Så Corona pandemi kommer att göra att priserna på samlarbilar kommer att gå upp?

corona samlarbilar

Vi har under de två senaste åren haft en marknad som har stabiliserats efter vad som såg ut som överhettning. Många klassiska bilar som gick upp väldigt mycket har fallit tillbaka till mer normala priser. Och jag tror att Pandemin kommer om något bara kommer att göra att denna återgång av vissa modeller kommer att gå fortare. Dock finns det säkert modeller då även som kommer att öka starkt. Och detta är ju lite som att jobba med aktiemarknaden. Vilka märken och modeller kommer gå upp och varför? Om man skall satsa långsiktigt är det alltid få byggda exemplar som är viktigt. Men även ibland hur många av dem som överlevt. Men som alltid, köp med hjärtat.

Back to top