Mercedes 170S Cabriolet A

Mercedes 170S Cabriolet A | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1951
MÄRKE: Mercedes
MODELL: 170S Cabriolet
KAROSS: Cabriolet
KM: 65700 (avläst)
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I:  Tyskland
HÄSTKRAFT/KW:  52hp
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Mercedes 170 -tal W136 Cabriolet A 1951

Mercedes 170S Cabriolet A är den mindre och sportigare versionen tillverkad mellan 1949-1951. Totalt tillverkades 2,433 cabrioletbilar under perioden.

Exteriör: Varje vintage Mercedes ser väldigt elegant ut i svart och denna 170S Cabriolet A är inget undantag. Det är en äldre restaurering som har hållit sig väldigt bra. Den svarta färgen är fin och blank med några små bruksspår genom åren. Alla kromade delar är utmärkta och suffletten ser ny ut. Dessutom ser bilen väldigt frisk ut undertill utan att se några spår av korrosion. Nya vita väggdäck och det finns även ett set utan vita väggar om detta är att föredra.

Inredning: Den kanske bästa delen av bilen är originalinteriören. Jag har aldrig sett en 70 år gammal läderinteriör som ser så fin ut som i denna Mercedes 170S Cabriolet A. Den är fortfarande väldigt fin och mjuk, och inte trasig någonstans. Ta bara en titt på den där originalradion i mitten av instrumentpanelen! Alla instrument, träpaneler och mattor är i mycket gott skick. Bakom de två framsätena finns en liten bänk för barnen. Eller så kan du fälla ner ryggstödet så blir det den perfekta platsen för din resväska. Suffletten är lätt att fälla upp och ner och har ett nytt lock. Den mjuka toppen är vadderad och håller ljudnivån inne i bilen nere.

Motor: Smakämnen Mercedes 170S Cabriolet A användes inte mycket de senaste 4-5 åren. Den har nu försetts med ett nytt 6v batteri och startar och går hur bra som helst, men i behov av service innan den går tillbaka till full tjänst. Motorn byggdes om 1997 då km-avläsningen var 63,915 1,763. Den har gått km sedan dess! Revideringen av motorn inkluderade.

  • Finslipning av cylindrar och montering av nya kolvringar
  • Slipning av vevaxel och montering av nya lager
  • Komplett ombyggnad av huvudet
  • Återyta huvudet och blocket
  • Montera nya packningar överallt
  • Kontrollera oljepumpen

Historia: Denna underbara W136 Mercedes 170S Cabriolet såldes ny här i Sverige redan 1951. Den tillbringade större delen av sitt liv i en liten stad mitt i Sverige och hela ägarhistorien finns dokumenterad. Den sista ägaren hade bilen sedan 1971 och den har varit i familjen sedan 1967! Denna imponerande Mercedes kommer med en dokumentation av reparationer, inspektionsdokument (TUF), originalverktyg, domkraft och reservdelar. Utan att känna till den sista ägaren kan du säga att det här är en bil som har varit omhuldad och älskad väldigt mycket genom åren. Det är en del av svensk bilhistoria. Och med bilens utseende och känsla är den totala resan idag 65,700 km. Konditionsbetyget sätts utifrån bilens ålder. För en svensk köpare behöver den en sista teknisk besiktning. Vi har också fler veteranbilar från Mercedes här. 

Vad gör denna Mercedes 170S Cabriolet till en speciell?

  • Exceptionell historia
  • Mycket bra originalskick
  • Fin färgkombination
  • Renoverad motor

Kontakt information

Bild

Följ oss

Bild

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish