Google Betyg
5.0
21 recensioner
Facebook Betyg
4.9
34 recensioner
js_loader

Besök oss

Ni är faktiskt I vår utställningshall just nu! Det bästa sättet att få en överblick av vad vi kan erbjuda är från vår hemsida som är öppen dygnet runt. Observera att vi endast visar bilar efter överenskommelse. Bara slå en signal eller lägg ett mail så jag hinner ta fram bilen som du vill köpa.

Vad Tycker Våra Kunder?

Se våra recensioner från både köpare och kunder vi hjälpt med att sälja deras bilar här på vår facebook sida. Gilla gärna sidan för att hålla dig uppdaterad på nya bilar som kommer in. Se mer här.

Det är mycket att tänka på när man skall köpa eller sälja en veteranbil. Läs alltid först recensionerna om det företag du planerar att göra affärer med.

Veteranbilar Köpes

Om din veteranbil står och samlar damm är det kanske dags att sälja den eller byta in den till något som passar dig bättre. Vi kan även hjälpa dig att förmedla din bil om vi ej har möjlighet att köpa in den just nu. Vi är alltid intresserade av klassiska Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Porsche, Mercedes, Jaguar, Rolls Royce, Bentley och andra liknande bilar som vi har på vår hemsida.

Classix by Schiebler

Classix by Schiebler är ett företag som erbjuder veteranbilar och klassiska sportbilar till försäljning. Vi finns i direkt anslutning till E6 i höjd med Landskrona. Dock kommer de flesta som vill köpa bil av oss från södra Europa och landar då på Kastrup eller Sturup som är ca 40 minuter bort. Då vi vet frustrationen man känner när man har åkt långt för att besiktiga en veteranbil eller sportbil som planerar att köpa, och den inte lever upp till säljarens beskrivning har vi alltid minst 20 bilder på varje fordon som finns till försäljning hos oss. På många bilar finns även video och ytterligare mer material finns alltid att få. Bilmärken som för det mesta finns till salu hos oss är: Ferrari, Porsche, Mercedes, BMW, Alfa Romeo, Jaguar, Austin Healey, Fiat, Volvo, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lotus m.fl. För mig är de mest intressanta bilarna klassiska GT bilar eller Grand Touring. Men jag säljer naturligtvis även sedan, cabriolet och mikrobilar. Amerikanare och muskelbilar har jag inte haft så mycket, men provar gärna att sälja om de är i fint skick.

 

Klassiska sportbilar och veteranbilar

Jag Michael Schiebler har arbetat med klassiska sportbilar och veteranbilar som bilhandlare nu i över 30 år. Jag har även uthyrning av veteranbilar och arbetat som bilmekaniker på verkstad men inriktning på speciella och exklusiva bilar. På bilden ovan ser ni mig och min son när vi dömer en concours délegance tävling för veteranbilar på Schloss Dyck i Tyskland. I Sverige kommer vi vara med som domare i Sofiero Classic en riktig svensk concours tävling för veteranbilar i en fantastiskt vacker slottsmiljö. Om du har en veteranbil och skulle vilja ställa ut denna för bedömning är du välkommen att anmäla dig till mig, eller direkt till Sofiero Classic här. Jag har även arbetat med att utföra värderingar på veteranbilar och klassiska sportbilar för Svenska Handelskammaren som värderingsman under många år.

Svensk ”Wheeler Dealer”

Du har kanske sett tv programmet ”Wheeler Dealer” där skådespelaren Mike Brewer köper, renoverar och säljer klassiska bilar. Discovery Channel gjorde även en serie som man kallade för ”Trading up” där Mr Brewer åkte till olika länder för att handla med samlarfordon. När han var i Sverige behövde han naturligtvis en lokal expert som kände till marknaden och det var på den vägen jag fick prova på hur det är att vara skådespelare på riktigt. Detta är en serie som kommer att visas många gånger på tv och man kan även hittat den på nätet om man söker efter Trading up Sweden. Det var en roligt att se en annan del av hur man kan jobba med sportbilar och veteranbilar.

Hjälp att sälja veteranbil

Kanske du har en veteranbil, klassiker, historisk sportbil eller racerbil som du vill sälja. Jag har hjälpt många dödsbon att sälja bilar som inte längre brukas eller finns intresse för på förmedling. Roligast är klart när ägaren själv i person kan överlämna sin bil då denna känner att det är dags att gå vidare. Om du känner att du behöver hjälp att sälja din bil är du välkommen att höra av dig till mig. Då kommer jag gärna förbi och gör en besiktning av den. Observera att om din bil inte har en köpare utanför Sveriges gränser behöver du inte mig. Min marknadsföring riktar sig mer mot den internationella marknaden och en något högre prisbild än den vi har i Sverige. Glöm inte att kika på mina Google och Facebook recensioner där många jag hjälp har skrivit om deras upplevelse.

Bedömning av skick på veteranbilar och entusiastfordon

Bedömning 1: Detta är en veteranbil, sportbil i alla bästa möjliga skick. Renoverad till nyskick eller original med mycket få spår av användande. Original och med intakt historia från ny. Väldigt få bilar uppnår detta skick.
Bedömning 2: Detta fordon är i mycket bra skick. Reparationer och kosmetiska förbättringar har utförts av fackmän. Inga delar fattas och bilen är rostfri. Mekaniskt väl fungerande.
Bedömning 3: En bil i bruksskick. Rost kan finnas men får ej vara genomrostad. Fullt körbar, men defekter på mekanik kan finnas. Skall vara trafiksäker. (godkänd av S.B)
Bedömning 4: Lätt renoveringsobjekt. I behov av reparation för att bli trafiksäker. Kan vara genomrostad i kaross och bärande detaljer.
Bedömning 5: Renoveringsobjekt eller reservdelsbil. Ej körbar, dåligt renoverad eller delvis/helt demonterad. Delar fattas. Mycket stora investeringar kommer att krävas för att detta fordon skall bli körbart.

Ovan är ett likande eller förenklat system som Classic data i Tyskland använder sig av.

Back to top