Iso Grifo GL 350

Till Salu: Iso Grifo GL 350 1967
Sold

Om du är intresserad av att köpa en sådan här bil är du säkert redan lite insatt i märket ISO och deras bilar. Annars finns det mycket information om detta på google. Det blev totalt 413 Iso Grifo bilar byggda och det fanns tre motor alternativ. Alla var V8a motorer från Corvette som sedan optimerades av ISO. Det fann 300hk, 350hk och den största på 390hk att välja på och denna bilen har 350hk. Man kunde välja automat, 4 växlad, eller femväxlad ZF låda som denna bilen har och är ett stort plus för bilen. Detta är en matching numbers bil. Lacken på bilen är gammal och nött, i dagsläget är det svart rostskyddsfärg i vänster bak hjulhus och i grillen. Fram och bakvagn har nyligen blivit renoverade och även stötdämpare. Bilen har ett nytt avgassystem och nya mattor. Inredningen är helt original och i bra skick. Alla instrument fungerar och bilen är nybesiktigad och på svenska skyltar. Service och ägarhistorik finns dokumenterad.

 

För mig är en Iso Grifo den optimala klassiska sportbilen! Den har en design som verkligen står ut och blir beundrad även av människor som inte förstår något om klassiska bilar. Den har ett ljud och prestanda som matchar utseendet utan att vara överdrivet komplicerad och dyr att hålla i drift. Den är tillräckligt stor att få plats med en liten famil och packning till semestern i Monaco. Chansen att du möter en annan när du är ute och kör är ganska liten (viktigt för mig!)

De flesta Grifos idag är renoverade till nyskick och kostar stora pengar. Detta är en bil som är mekaniskt mycket bra och körklar och kan köpas nu under en kort period till ett mycket bra pris!

Back to top