fbpx

Studebaker Standard Six Touring

Studebaker Standard Six 1925 till salu.


Personvagn för 5 personer med en hjulbas om 2.87 m. Årsmodell 1925. Chassinummer 1261691. Motor nr ER 263548 Bilen besiktigades i Sundsvall 29 april 1926 då tillhörig firman Anders Skog i Göteborg. Inregistrerad i Jämtlands län 31 maj 1926 med beteckningen Z 1626 av Knut Hallgren, Vemdalen.
Inregistrerades av Sven Schylberg med registreringsnumret DMK 146. Motor 6 cylindrig sidventilare om 50 hkr av "L-head typ"(stående ventiler) Cylinderdimensioner 86 x 114 mm. Utvecklar 50 hk vid 2200 varv per minut. Motor och växellåda sammanbygda. Fyraringskannor av järn. Vevstakama är extra långa, 25.6 cm, smidda av specialstål. Vevstakslagren är gjutna av babbits. De är synnerligen stabila. De 22 mm tjocka karmbultama är placerade högt upp i kannan och lagrade i bronsbussningar. Motom har trycksmörjning med sil, som filtrerar oljan. Standard Six motorn är ovanligt driftbillig. Oljetrycksmätare monterad på instruemtbrädan anger trycket. Bensinsystem i form av vacuumtank, som suger upp bensinen från den helsvetsade bensintanken, som rymmer 55 liter. Strålkastare är av speciellt Studebakertyp, vars linser har en utomordentlig spridnings-och brytningsfórmâga. Parkeringslampor av Studebakermodell. Kombinerad stopp-och baklykta med namnet Studebaker och Stopp. Växelådan är av selectivetyp sammanbyggd med motorn. Bakaxeln är Studebakers halvt fribärande typ, semi med extra kraftiga axlar av nickelstål och spiralskuma kugghjul.

Tyngden uppbärs av kraftiga rullager i hjulnaven och differentialen.
Kardan av Hotchkiss typ. Fjädrar:Halvelliptiska, fram 92 cm långa, 5 cm breda med 7 blad. Bak 127 cm långa, 5 cm breda med 7 blad. Fotbromsen verkar utvändigt på bromsband på extra stora bromstrummor på bakhj ulen. Justeringen är mycket enkel och tarvar endast ansättning av 2 muttrar på vardera bromsbandet. Handbromsen sitter på kardanaxeln bakom växellådan och sätts igång medelst ett vridbart handtag, som sitter under
instrumentbrädan. Karosseri:Öppen touring. Växellåda 3 växlad. Inbyggt dyrkfritt lås till växellådan och för reservringen samt verktygsväskan.

Artillerihjul av hickory, lackerade i naturfarg. 12 ekrar i varje hjul. Extra stora nav och med 12 bultar. Jämringar målade i rött håller fast hjulen.
Färg utvändig: Blå med röd rand och svarta skärmar. Färg invändig:Svart skinn, oxläder. Sufletten är nytillverkad i Dalarna av en gammal mycket kunnig sadelmakare. Bilen har en vacker instrumenbräda i svart satimnålning, delvis i valnöt. Instrumenten sitter i en grupp på en försilvrad skiva under ett ovalt glas med indirekt belysning. Bilen har elektriskt rattlås. Klocka, som går 8 dagar , hastighetsmätare, ampermätare, bensimnätare och oljetrycksmätare. På instrumentbrädan finns
även en strömbrytare för tändningen samt chokeknapp. Ratten är i valnöt och i dess mitt sitter lätt åtkomligt monterad knapp till signalhornet, strömbrytare för ljuset och handregleringsspak för gasen.

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 27523 times

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler