fbpx

Mercedes Benz 170S Cabriolet B

Mercedes 170S Cabriolet B

Detta är en bil som har funnits I samma familj sedan den såldes ny 1950. Från fabrik ser det ut som bilen varit svart, men ganska tidigt blivit omlackerad till den grå färg den har idag. Skinnklädseln i bilen är i rödbrun färg och har en underbar patina. Alla träpaneler har blivit renoverade på senare år. Den vackra originalradion finns kvar, men på baksidan finns modern teknologi så att man kan fortfarande använda den, även med mp3. Det finns ju inte så mycket AM stationer kvar för de gamla rör radios som satt i de här bilarna.

Motorn startar lätt och låter frisk och sund, enligt mätarställningen bör den ha gått strax över 10.000 mil. Även koppling och växellåda fungerar klanderfritt, och den har fått ett rostfritt avgassystem på senare tid. Stötfångarna har blivit omkromade och det övriga kromet har fortfarande bra glans och går fint ihop med bilens bruksskick.

Kanske det allra bästa med en Mercedes 170S Cabriolet B är att man kan bekvämt åka 4 vuxna personer, med taket uppe eller nere.

Som ni kan se på bilderna nedan så har denna bilen reservhjul utanpå kofferten och detta var ett ganska ovanligt tillbehör. Detta ger naturligtvis mer plats åt bagage inne och ger den lite mer ”touring” look.

Original handbok, verktyg och kundskylt som Mercedes kunder I Sverige fick finns med bilen. Lite gamla körjournaler, skattekvitton och det gamla registreringsbeviset finns även med bilen.

Bilen finns hos oss i Saxtorp för besiktning, men ring innan ni kommer.

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 24216 times

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler