fbpx

Volvo Amazon 122 Kombi

Till salu: Volvo Amazon Kombi 1965

Volvo 122 Amazon kombi var en bil som ofta användes av hantverkare på 60 och 70 talet. Billig i inköp, bra med plats för alla saker och Amazonen är en riktig arbetshäst som man kan lita på i ur och skur. Detta är förmodligen anledningen till att det idag är så svårt att hitta en riktigt fin Amazon kombi.

Men just denna Volvo har haft endast en brukare genom åren och han använde den sparsamt och skötte den varsamt. Men mot slutet blev den stående lite för länge och motorn fastnade. Därför har man idag renoverat motorn med nya kolvar och lager. Den låter och går nu mycket fint. Alla vätskor i hela bilen är nya och alla slangar, klämmor och rör i motorrummet är nya.

I bromssystemet är det en ny huvudbromscylinder, nya slangar, nya hjulcylindrar och band bak. Fram är oken renoverade med nya tätningar och damskydd. Nya backar och monteringssats. Renoverad bromsservo.

Bilen blev rostskyddsbehandlad på ett tidigt stadium så det har aldrig varit mycket rost på bilen. Den har två nya framskärmar och det krävdes lite ny plåt i hjulhusen bak. Efter detta har den fått tillbaka sin original grafitgråa kulör. Undertill är bilen mycket fin och orörd.

Invändigt har den original mörkröd klädsel kvar på stolarna och den är fortfarande i nyskick! Original gummimatta. Den har fått ett nytt innertak och nya textilmattor bak. Alla gummilister i dörrar, fönster etc är nya, samt nya matta till torpedväggen.

Stötfångarna har fått nytt krom i mycket bra kvalitet och alla övriga blankdelar är i nyskick.

Fälgarna har blivit lackerade i exakt rätt kulör för Volvo Amazon och fått nya däck i original dimision. Nya fjädrar och stötdämpare har monterats.

Ja för att summera det hela tror jag kanske att detta är en av de bästa Volvo Amazon kombi bilar som finns att köpa just nu.

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 60734 times

Related items

  • Mercedes 300SE W112 Coupe 1963
  • Mustang GT 500 Shelby Eleanor replica
  • Corvette C5 Targa
More in this category: « Volvo P1800 S Bentley T2 1979 »

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler