fbpx

Triumph GT6 MK2

Till salu: Triumph GT6 MK2 1969

Om du länge drömt om att köpa dig en Jaguar E-type, men inser att värdet på dessa bilar ökar snabbare än du hinner spara ihop pengar. Då kanske en Triumph GT6 kan vara något för dig. Denna vackra bil är ritad av Michelotti och påminner lite om en E-type eller Datsun 240Z och det är säkert därför jag gillar den så mycket! Minst lika opraktisk, och säkert lika opålitlig även om vi gjort vad vi kan för att avhjälpa det sistnämnda. All mekanik på bilen har fått en ordentlig genomgång. Nya bromsar hela vägen från pedal till hjul. Kopplingscylinder, service med nya oljor, filter och en genomgång av förgasarna. Nytt batteri och lite andra smådetaljer. Allt utfört på verkstad specialiserade på Engelska bilar. Färska fakturor på över 25.000kr

Bilen är inget för original fanatiker! Den är byggd som en grupp B bil, men den har aldrig fått komma till någon bana. Den har bur, sportstolar, sportchassi, glasfiber huv med mera. Original huv och lite andra bitar finns. Det finns även en annan uppsättning fälgar som kan följa med bilen. Nybesiktigad och körklar.

Motorn är en liten sexa som andas genom tre Weberförgasare och genom ett extraktor rör kommer manlig sång som får de flesta att stanna upp. Riktigt kul bil att köra och med den fyrväxlade lådan + en overdrive blir den riktigt användbar. Bilen är frisk i kaross, men i ett allmänt bruksskick. Det är en bil man inte behöver vara rädd för att använda och ha roligt med. 

 

 

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 40065 times

Related items

  • Mercedes 300SE W112 Coupe 1963
  • Mustang GT 500 Shelby Eleanor replica
  • Corvette C5 Targa
More in this category: « Volvo P1800ES 1972 VW Beetle 1959 »

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler