fbpx

Alfa Romeo Montreal

Alfa Romeo Montreal till salu!

Alfa Romeo Montreal är helt klart en av mina favoriter när det gäller GT bilar! V8an som härstammar från tävlingsbanorna har ett fantastiskt ljud och med sina 200hk ger den bra fartresurser till denna ca 1300kg lätta bil. Bilen har nyligen fått nya fjädrar och krängningshämmare och ligger mycket bra på vägen. Även nya däck i rätt dimension har monterats.

Bilen blev tillverkad den 31a Oktober 1973 och stod kvar på fabriken fram till April 1975 då man sålde den till Alfa Romeo i Frankfurt Tyskland. Den såldes direkt därifrån till Sverige eftersom Montreal aldrig såldes som ny här i Sverige. Den första ägaren verkar har kört lite med bilen men sedan blev den såld till en man i Norrland som tyckte att bilen var för fin att köras med. Så den stod i ett torrt garage och rullades ut på soliga söndagar för beskådning för att sedan köras in igen. Den gick sedan i arv i familjen i flera generationer tills jag köpte den.

Alla vätskor har bytts inklusive alla filter (3 bensin och 1 olja) Nytt batteri och all utrustning, samt alla mätare fungerar. Även ögonlocken som styrs av vacum fungerar som de skall.

Bilen har blivit lackerad någon gång på tidigt 80tal och för att få bilen i toppskick behöver den lackas igen. Men alla de rostfria listerna och stötfångarna är i mycket fint skick och bilen är i sin originalfärg orange metallic. Invändigt är bilen 100% original och har till och med kvar original matta som är i mycket bra skick. Klädsel på stolar är även denna mycket fin och den har skydds mattor med Alfa Romeo logo. Den 5 växlade ZF lådan fungerar mycket bra när den blir varm går växlarna i mjukt och bestämt. Avgassystemet har fått nya dämpare och ger en härlig klang. Bromsarna har nyligen fått en översyn och fungerar bra.

Den här bilen köpte jag egentligen för att ha själv och köra med. Men sedan har livet tagit en annan väg och det har dykt upp bilar som stod ännu högre upp på min önskelista och därför har jag beslutat att sälja den.

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 41314 times

Related items

  • Corvette C5 Targa
  • Datsun 260Z
  • BMW E9 3.0 CSi

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler