fbpx

Ford Torino GT Cabriolet

Ford Torino GT Cabriolet 429 till salu

Om du är ute efter en amerikansk muskelbil i absolut topskick skall du titta vidare på den här bilen. Den har genomgått fullständig renovering där det inte sparats på något. Bilen blev importerad från USA 2007 och har sedan blivit renoverad här i Sverige. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 1010, men har inte kört speciellt mycket med den.

Så i mina ögon är det den perfekta bilen att köpa, eftersom den nu är precis inkörd. Efter en stor renovering av en bil blir det alltid en hel del efterjusteringar och dessa har nu blivit åtgärdade.

Bilen är nu perfekt, pålitlig och redo att avnjutas.

Det blev allt som allt 430.000 Torinos tillverkade, men mindre än 4000 av dessa var cabriolet. Och endast ett par hundra av dessa med speciella 429-4V motorn som ger 360hk. Detta var samma motor som användes i Torino Cobra jet.

Bland bilderna nedan finns en komplett lista på hur bilen blev utrustad från Ford. Och det var i stort sett allt man kunde få.

Sportstolar, radio, elfönster, fungerande AC och mycket mer.

Bilen är i sin original färgton som den hade när den lämnade fabriken och det enda som inte är original på bilen är utväxlingen i bakaxeln. Denna har bytts så att man har lägre varv på motorn när man kör på motorvägen. (original delar följer med) Bilen har rullat ca 700 mil efter renovering.

Original instruktionsbok och försäljningsbroshyr finns med bilen, liksom verktyg reservhjul etc. Bilen finns hos oss i Lomma för besiktning. Byten välkommna.

Observera att denna bilen är i det närmaste concours skick.

Additional Info

  • This car is now: SOLD
Read 63712 times

Related items

  • Mustang GT 500 Shelby Eleanor replica
  • BMW E9 3.0 CSi
  • Volvo P1800S 1965

Media

Välj språk

Ställ en fråga
2000 tecken kvar

Follow on Facebook

Classix by Schiebler Scandinavia AB

Adress: Scoutvägen 25
26193 Saxtorp, SWEDEN
Open by appointment ONLY
Tel: +46707658904
Vatnumber: SE5567933378
www.classix.se 
michael.schiebler@gmail.com 

Copyright © Classix by Schiebler Scandinavia AB. All rights reserved. Custom Design by Michael Schiebler