Volvo P1800 1962 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1962
TILLVERKARE: Volvo
MODELL: P1800
KAROSS: Coupe
KM: 1234567
VÄXELLÅDA: 4-växlad+överväxel
TILLVERKAD I: Sverige
HÄSTKRAFT/KW: 100 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Volvo P1800 1962 till salu

Exteriör: 1961 och 1962 fanns Volvo P1800 i tre färger - vit, röd och metallisk grå. Det verkar som om den grå färgen inte var särskilt populär redan på sextiotalet. När man tittar i P1800-registret är många av de bilar som föddes grå idag röda eller vita. Jag tycker att den metalliska grå färgen passar Volvo P1800 väldigt bra och gör att den ser ännu mer ut som en riktig GT-bil. Med den ursprungliga röda interiören blir det den perfekta färgkombinationen. Alla exteriöra krombitar på denna Volvo P1800 gjordes om av Backmans på åttiotalet. Ett företag välkänt i Sverige för att leverera högkvalitativt krom under denna tid. Som ni kan se på bilderna rullar bilen idag på en uppsättning målade ståltrådshjul. Volvo P1800 var tillgänglig med ståltrådshjul från de lokala återförsäljarna under denna period. Leverantören av ståltrådshjul var då Robergel. Designen på Robergel-hjulen passar inte mig och av den anledningen har jag monterat en annan typ av hjul med nav och en uppsättning helt nya Michelin 165R 15 86S TL XZX. Detta gör att denna klassiska Volvo återigen ser lite fetare och mer Grand Touring ut. De ursprungliga fälgarna och navkapslarna i platt stil utrustade med Michelin-däck finns fortfarande med bilen. I mitten av åttiotalet fick denna Volvo en lätt restaurering och framskärmarna och vipppanelerna byttes ut. Efter detta målades bilen om och den ser fortfarande väldigt fin ut idag med små spår av slitage. Det finns ingen rost eller bubblor. Under bilen ser den också väldigt frisk ut. Nytt gummi har nyligen satts in i dörrarna och runt kvartersfönstren.

Inredning: Interiören i en klassisk Volvo är väldigt viktig för mig och den ska helst vara så original som möjligt. Det är bilens själ. I den här bilen är instrumentbrädan och alla instrument bara underbara. Varvtalsmätaren är ett ökänt problem speciellt på dessa tidiga Volvo P1800-bilar. Därför har vi på den här bilen monterat en smart liten enhet så att varvtalsavläsningen på din mätare är justerbar. Den är nu korrekt inställd och om du någon gång ändrar tidpunkten kan varvtalsmätaren justeras därefter. Originalmattan var bara för dålig för att kunna sparas, så en ny matta i originalfärg har nyligen monterats. Även stolsöverdragen var trasiga, så vi bytte ut dem mot nytt läder istället. Alla andra paneler i bilen är fortfarande original och i mycket gott skick. En tidsperiodsradio är monterad på instrumentbrädan. Jag tror att det fungerar också. En ny packhylla har monterats och alla svarta täckpaneler i bagageutrymmet är nya.

Motor: Original Volvo P1800 B18-motorn går väldigt fint och växellådan och överväxeln är perfekta. Här är lite av det arbete som gjorts under 2021/2022.

  • Full service och justerade ventiler
  • Huvudet helt ombyggt med nya ventiler och styrningar
  • Elektroniskt tändsystem från 123 Tändning, justerbar med Bluetooth
  • Bytte alla kylarslangar och monterade rätt klämmor
  • Ny värmeventil för kupévärmare
  • Bytte bussningar i bakändan
  • Ny generator
  • Bygg om kopplingscylindern
  • Nytt avgassystem inklusive samlingsrör
  • Ny vattenpump
  • De kromade ekerhjulen är valfria, originaluppsättning av hjul med navkapslar

Så ur teknisk synvinkel är bilen väldigt uppdaterad. Den kör och känns som en Volvo P1961 från 1800 ska. Min erfarenhet av många av dessa bilar är att körupplevelsen inte lever upp till utseendet. Men på den här bilen känns allt väldigt bra och av den anledningen har jag varit väldigt noggrann i arbetet som har gjorts med den.

Historia: Denna bil såldes ny här i Sverige. Den är registrerad här som årsmodell 1961. Men, med chassinummer 5591 bör den vara minst årsmodell 1962. Det finns en kopia av första registreringshandlingen och den visar att disponent Nils Sederholm i Helsingborg tog emot leverans den 20.th av mars 1963. Nästa ägare var Sten-Johan Stensson i Hasslarp den 18.th av april 1968. Nästa ägare 1988 och direkt igen 1989. Då kom det till en dam som behöll bilen tills jag köpte den i maj 2021. Från 1989 till idag var bilen alltid i trafik men stod mest i det uppvärmda garaget. Alla tekniska inspektionsdokument samlas in. Från 1989 fram till idag är den totala resan mindre än 10,000 1800 km. Original perfekt handbok, original domkraft och reserv- och originalverkstadshandböcker kan följa med. Om du har en Volvo P du vill sälja, vänligen meddela mig här.

 

Vad gör denna Volvo P1800 speciell?

  • Original färgkombination
  • Går perfekt
  • Mycket original och välbevarad