Alfa Romeo Giulia 1750 GT Veloce | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1969
MÄRKE: Alfa Romeo
MODELL: 1750 GT Veloce
KAROSS: Coupe
KM: 124,000 (avläst)
VÄXELLÅDA: 5 växlad
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW:  118hp
PRIS:  SÅLD
SKICK: 2+

Fordonsöversikt

Alfa Romeo Giulia 1750 GT Veloce 1969 

 

Exteriör: Efter Giulietta var det dags för Alfa Romeo 105-serien. Eller Giulia 1750 GT Veloce. GT var för Grand Turismo och V för "veloce" som är italienska för hastighet. De flesta bilar var målade i solida färger som rött, vitt, gult. Och så var några lyckliga målade "Verde Olivia metallizzato" och det är denna underbara olivgröna metallic. Denna Alfa Romeo 1750 GTV kommer efter en omfattande restaurering och målades förra året. Hjulen är sandblästrade, målade och försedda med nya däck och navkapslar. Alla gummidetaljer på bilen var utbytta. Det är en komplett originaluppställning med hjul och fjädring. Undertill rensades bilen och ett nytt stenskottsskydd gjordes. Mycket bra mellanrum och panelpassning.

 

Hur ser Alfa Romeo 1750 GTV ut inuti?

 

Giulia har en helt ny brun läderinredning som ser fantastisk ut. Det gör en så stor kontrast till den olivgröna exteriören. Läderarbetet är verkligen exceptionellt och i läder av högsta kvalitet. Som ni kan se supercoola Zagato-stolar med justerbart nackstöd för passageraren. Jag vet att det låter konstigt, men det är som det var på den tiden. Det går dock att byta säten. Träpanelerna har en snygg matt finish och de där små kromvippknapparna är precis vad du saknar i dagens bilar. Alla instrumenten fungerar och ser bra ut. Nya mattor och en perfekt ren headliner. Ta på dig dina läderhandskar, italienska skor och låt gå en sväng.

Motor: Motorn hade en fullständig revidering och allt arbete stöds med fakturor. Precis som bromssystemet där alla slitdelar är nya. Växellådan är underbar utan några av de normala problemen för Alfa Romeo 1750 GTV. Alla leder och bussningar fram och bak har bytts ut och sedan försågs Alfa Romeo med ett nytt avgassystem.

Historia: Denna fantastiska Alfa Romeo Giulia 1750 GTV registrerades för första gången här i Sverige den 9th juli 1969. 1750 GT Veloce togs ur trafik 1989. Den köptes av en Alfa Romeo-samlare 2019 som lät restaurera den av Alfa Romeo-specialisten i Sverige. 2022 var den tillbaka på vägen och har endast körts för test och justeringar.
Även Alfa Duetto till salu

Vad gör denna Alfa Romeo 1750 GTV speciell?

  • Utmärkt skick
  • Ny läderinredning
  • Olivgrön
  • Serie 1

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish